10 TIPS OM VAKER OP JE YOGAMAT TE STAPPEN!

 • TIP 1:
  Zoek een fijne plek in huis waar je zo min mogelijk wordt afgeleid door huisgenoten of dingen die je nog moet doen. Zet die volle wasmand ff uit je gezichtsveld, of nog beter ruim ‘m eerst op.

 • TIP 2:
  Maak je plek extra mooi en fijn met een paar kaarsjes, bloemen of geurspray, zoals die van
  Rock Your World. Of maak een klein hoekje waar je kleine dingetjes verzameld waar jij blij van wordt of fijne herinneringen aan hebt. Bloemen, steentjes, schelpen of een kaartje met je herinnering of een kleine note-to-self. De inzichtkaarten van Inner Compass Cards zijn mijn favoriet, ik trek elke week minimaal 1x een kaartje, vaak begin ik mijn week daarmee op maandag.

 • TIP 3:
  Bedenk de avond van te voren welke les je de volgende ochtend wil gaan doen, zet je laptop of tablet klaar en rol je matje alvast uit! Desnoods naast je bed, dan stap je er vanzelf op, hoeft je daar alvast niet meer over na te denken 😉

 • TIP 4:
  Begin met een kortere les, je hebt geen uur nodig om je dag met een fantastisch gevoel te starten. Op het BY VEDA platform vindt je ook lessen van een half uurtje! Het is ook prima om met 5 minuutjes te beginnen, een beetje rekken en strekken, een paar minuten Savasana om in te checken in je lichaam of een paar rondes zonnegroeten om je lichaam wakker te maken. Een nieuwe gewoonte inbedden in je ochtendritueel is veel makkelijker als je ‘m kleiner maakt. Als dat routine is geworden kan je de tijd op je mat langzaam verlengen.

 • TIP 5:
  Leg je yoga-outfit ‘s avonds alvast klaar als reminder of ga lekker in je pyjama je yogamat op. Het grote voordeel van online lessen of je eigen practice is dat niemand je ziet dus dat het helemaal niks uitmaakt hoe je eruit ziet of wat je aan hebt.

 • TIP 6:
  Doe yoga first things first in de ochtend, dan kan er niet zo makkelijk iets tussen komen. Nog beter koppel het aan een ritueel of handeling die standaard al in je ochtendroutine zit. Door steeds een vast moment te pakken bijvoorbeeld direct na het tandenpoetsen voordat je in de douche spring of zodra je beneden komt voordat je je ontbijtje maakt.

 • TIP 7:
  Parkeer je telefoonmoment tot na je practice en zet ‘m op airplane-modus zodat je niet gestoord wordt. Even Instagrammen na je practise of een lekker warm ontbijtje zijn hele fijne ‘beloningen’. Al is het gevoel dat yoga en meditatie je geven natuurlijk de allerbeste beloning ;).

 • TIP 8:
  Vertel anderen over je goede voornemen om je dag met een fijne yogales te beginnen. Misschien deel je je goede voornemen op social media, om de kans te vergroten dat je het ook daadwerkelijk gaat doen. Of begin samen met je zus, beste vriend of collega aan deze fijne nieuwe gewoonte!

 • TIP 9:
  Check de
  gratis lessen van BY VEDA. De 30 minuten Slow Kapha Balancing Flow is een ideale start van je dag speciaal voor deze tijd van het jaar! Meer lessen volgen? Voor €20 per maand heb je onbeperkt toegang tot alle lessen!

 • TIP 10:
  Ben lief voor jezelf, het is helemaal niet erg als niet alles ineens lukt. Als je een les vaker doet wordt ie steeds leuker en mak
  kelijker. En heb je even wat minder energie? Dan pak je gewoon wat vaker pauze of begin je je dag lekker liggend op de bank met een fijne Yoga Nidra sessie. Vergeet vooral niet te genieten en zorg er ook voor dat het geen ‘must’ wordt, het zoveelste ‘moetje’ op je to-do-lijst. Het zou iets moeten zijn dat je echt wil doen, gewoon omdat het zo fijn voelt.
Èn ga jij het proberen morgenvroeg? Laat het me vooral weten door me een berichtje te sturen op Instagram of Facebook, daar vind je ook voor meer tips en recepten! En wil het ondanks deze tips toch niet lukken? Stuur me ook dan even een berichtje, ik help je graag!