Events

‘Nourish, Share, Inspire’ is mijn motto en met BY VEDA deel ik de duizenden jaren oude kennis van Yoga & Ayurveda met jou! Ik geef workshops waarin ik je leer hoe je beter naar de signalen van je lichaam kan luisteren en meer ‘in tune’ met de natuurlijke cyclus van de seizoenen kan leven. Daarnaast organiseer ik regelmatig pop-up yoga events samen met andere toffe teachers, studios en gave horecaconcepten. Hopelijk mogen we binnenkort onze agenda er weer bij pakken om nieuwe data te plannen! Niks missen? Meld je dan aan voor de nieuwbrief en volg BY VEDA op Facebook en Instagram!

YIN XL VOLLE MAAN

woensdag 20 OKTOBER | 19.30 – 21.30 uur | Budel


Gebruik de volle maan van oktober om negatieve gedachten, negatieve emoties en stress los te laten, zodat jij weer rust en balans vindt in je lichaam en mind!

De volle maan is de meest vurige en ‘yange’ fase van de maand. Emoties zijn vaak heftiger, misschien slaap je slechter of voel je veel onrust. Een extra portie yin zorgt voor balans! In deze extra lange zachte les leer je meer over de maan en vind je rust en kalmte in ontspannen yin houdingen. 

Bij Yin Yoga blijven we 3 tot 5 minuten in een houding om te werken op het bindweefsel, je fascia. Dat zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen, laat de energie weer door je lijf stromen, houdt je gewrichten soepel  en kalmeert je mind. We sluiten af met een Yoga Nidra sessie die de helende staat van je lichaam activeert. 

YIN XL & SAVASANA CONCERT​

VRIJDAG 29 OKTOBER | 20.00 – 22.00 UUR | EINDHOVEN


Nienke & Nicole delen hun passies met elkaar en met jou! Een avond die in het teken staat van relaxen, opladen en je overgeven aan ontspannen houdingen en rustgevende klanken. 

Yin Yoga is gericht op het ontspannen van je lichaam en het kalmeren van je mind. Nicole begeleid je in yin houdingen, waarbij je je spieren helemaal los mag laten en je over mag geven aan de zwaartekracht. Hoe minder je doet, hoe meer effect een houding heeft. Je blijft wat langer in zittende en liggende houdingen en daarmee creëer je ruimte in je bindweefsel en gewrichten, stimuleert je je organen, voer je afvalstoffen af en zorgt je ervoor dat energie weer door je lichaam kan stromen. 

Nienke opent de avond met een meditatie met livemuziek en stembevrijding en sluit de avond af met een savasana concert van 30 minuten. Zang, de klanken van haar harmonium en verschillende andere instrumenten wisselen elkaar af en brengen je nog dieper in ontspanning. Laat de trillingen van de klanken door je lichaam gaan en laat alle stress en spanning maar van je afglijden.

GUASHA WORKSHOP

14 NOVEMBER | 10.00 UUR | Eindhoven


Donkere kringen, wallen, rimpeltjes of een slappe huid? Guasha verbetert je doorbloeding, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, verstevigt je huid en makes you glow! In deze workshop leer je hoe je deze eeuwen oude techniek zelf kan toepassen.

Guasha-queen Inge van Akashablends.com leert je de verschillende schraaptechnieken met een Guasha board te gebruiken. Daarbij wordt gewerkt op verschillende huidlagen vanuit de Chinese geneeskunde om  je doorbloeding, lymfe systeem en meridianen te stimuleren zodat de energie vrij kan stromen en je huid de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

Bij de workshop mag je gebruik maken van alle materialen (verschillende boards en facial oils) en ontvang je een pdf-versie van de workshop met 2 sequence kaarten zodat je dit fijne self-care ritueel thuis zo vaak kan doen als jij wil. Èn tijdens de workshop krijg je 10% korting op alle producten en tools.

YIN XL SELFCARE

WOENSDAG 24 NOVEMBER | 19.30 – 21.30 UUR | BUDEL


Hoe lief ben jij voor jezelf? Selfcare is meer dan af en toe een massage boeken, gezonde maaltijd koken of in bad gaan liggen. In deze XL les combineren we de selfcare practices Yin Yoga en Yoga Nidra met praktische tips voor meer selfcare in jouw leven.

In een meditatie en een aantal zittende en liggende houdingen brengen we je lichaam en mind tot rust. Je wordt daarbij optimaal ondersteund door bolsters en dekens zodat jij het jezelf zo comfortabel mogelijk kan maken. Hoe meer je je spieren ontspant hoe beter de houdingen hun werk kunnen doen. We stimuleren in deze les jouw rest- & digest modus, de staat in je zenuwstelsel waarbij cellen zich kunnen vernieuwen, de ultieme vorm van selfcare dus!

Vanuit diepe ontspanning maken we de verbinding met jouw intuïtie, zodat die jou precies kan vertellen wat jij nodig hebt. We sluiten af met een Yoga Nidra sessie die jouw hersengolven vertraagt en je in een nog diepere ontspanning brengt terwijl je alleen maar hoeft te liggen en luisteren. Er wordt zelfs gezegd dat één uur Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap. Dat klinkt heerlijk toch?