NOURISH, SHARE, INSPIRE

‘Nourish, Share, Inspire’ is mijn motto en met BY VEDA deel ik de duizenden jaren oude kennis van Yoga & Ayurveda met jou! Ik ‘NOURISH’ je met recepten, tips & tools voor een healthy body & mind en wil je inspireren om gezonder en gelukkiger te worden. En deel mijn kennis met jou op social media, in blogs en artikelen (onder andere voor het online magazine Holistik.nl). Maar natuurlijk ook in alle (online) yogalessen en ayurveda talks, in 1-op-1 consults en in workshops en retreats. Zweverige’ settings zijn niet zo mijn ding en ik maak Yoga & Ayurveda dan ook graag laagdrempelig & toegankelijk zodat zoveel mogelijk mensen het effect mogen ervaren.

BY VEDA

Ayurveda betekend letterlijk kennis van het leven, ‘Ayur’ is Sanskit voor leven en ‘Veda’ betekend kennis. De naam BY VEDA is dus ook niet helemaal toevallig. Met BY VEDA geef ik je de kennis en tools om jouw leven op een optimale manier in te richten zodat jij je op je best voelt.  

OVER NICOLE

Ik ben een ontzettende nerd als het om voeding en het menselijk lichaam gaat en zit heel graag met mijn neus in de studieboeken. Vooral het zenuwstelsel en spijsverteringssysteem zijn favoriete onderwerpen! In Ayurveda en Yoga Therapy kan ik mijn leergierigheid helemaal kwijt en het is een hele geruststelling dat ik mijn hele leven nog mag blijven studeren. Verder ben ik ontzettend visueel ingesteld, ik heb bijvoorbeeld liever een mooie bank dan een exemplaar dat fijn zit. Een typisch voorbeeldje van Pitta dosha. Ik word helemaal enthousiast als ik mijn kennis mag delen, anderen mag inspireren en als ik mag creëren vanuit een natuurlijke flow.

Omdat ik mijn werk zo ontzettend leuk vindt ben ik er het liefste 24/7 mee bezig en is selfcare mijn grootste uitdaging, lummelen iets wat in mijn woordenboek van nature niet voor komt. Mààr heel langzaam begin ik er wel steeds beter in te worden, dus mocht je je een beetje in mijn verhaal herkennen… er is hoop! Na jaren werkzaam te zijn geweest in veeleisende banen (als Financial Controller & Gebiedsontwikkelaar), het runnen van mijn eigen foodconcept (Onder de Leidingstraat) en het starten van 2 nieuwe bedrijven weet ik hoe lastig het kan zijn om goed voor jezelf te zorgen.

Maar ook hoe groot de effecten van kleine veranderingen in je voeding, lifestyle en mindset kunnen zijn. Soms hoeft je maar kleine stapjes te zetten om een groot effect te bereiken en daar help ik je graag mee!

Liefs Nicole

Founder BY VEDA

opleidingen & certificaten

CERTIFIED AYURVEDIC HEALTH CONSULTANT

2 years bachelor study Ayurveda @ Delight Academy 

CERTIFIED YOGA TEACHER 

200 hrs Hatha / Vinyasa Yoga @ Yoga East + West  and 50 hrs Creative sequencing @ De Nieuwe Yogaschool

YOGA THERAPY STUDENT

800 hrs Yoga Therapy Training @ The Yoga Therapy Institute (aug 2020 - 2022)

WORKSHOPS & MODULES 

with Dr. Vasant Lad (3 day intensive Ayurveda & Chakras), Victoria Hyndman (Ayurveda workshops), Paul Grilley (Yin Yoga modules), Daphne Koken (Yoga sequencing)