DOSHA QUICKSCAN

Iedereen is uniek! Ben jij klaar om te ontdekken welk dosha in jouw lichaam de overhand heeft of misschien zelfs uit balans is? Doe de Dosha Quicksan zodat je de juiste keuzes kan maken als het gaat om voeding, lifestyle en je yoga practice!

Alles bestaat uit 5 elementen; aarde, water, vuur, wind en ruimte. Alles om je heen maar ook je eigen lichaam. Meer daarover leer je in de introductievideo over Ayurveda. Sommige elementen zijn van nature wat meer aan elkaar verbonden. Water en aarde mixen bijvoorbeeld tot modder en wind kan pas ontstaan als daar de ruimte voor is. In Ayurveda werken we daarom met 3 doshas: Vata, Pitta en Kapha, die kan je zien als natuurlijke samenvoegingen van de elementen:

DoshaQuickScan elementen

De doshas functioneren als energieën en zijn eigenlijk de managers van jouw body & mind. Ze zorgen ervoor dat je in beweging komt of juist afremt en dat alle lichaamsprocessen optimaal verlopen. De verhouding van de 5 elementen en 3 doshas is voor iedereen anders en dat maakt jou uniek! Dat zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de ene persoon wat meer op het gaspedaal staat en de andere wat vaker op de rem. En ondanks dat je met een unieke verhouding van elementen wordt geboren heb je zelf invloed op deze verhouding. Door alles wat je eet, drinkt, de manier waarop je beweegt en de mensen waarmee je omgaat.  

De dosha quickscan is een handige tool om een globale indruk te krijgen van het dosha of de combinatie van doshas en de daaraan gekoppelde elementen die op dit moment dominant zijn. Dat helpt jou de juiste keuzes te maken om in balans te blijven en klachten te voorkomen. Voor een happy en healthy body, mind en soul. Ben je klaar om meer over jezelf te leren en tips te ontvangen voor jouw unieke body- en mind type?